Receta për qarkullim dhe parandalim të infarktit

Një numër i madh njerëzish kanë probleme me qarkullim të gjakut, probleme të cilat më pas mund të shkaktojnë edhe infarkte, apo gjendje të tjera, të rrezikshme për jetë.

Në këtë drejtim veprojnë edhe shtypja e lartë e gjakut dhe diabeti.

Ne ua preferojmë një recetë të dëshmuar popullore për përgatitjen e pikave me origjinë bimore, që përmirësojnë qarkullimin e gjakut, mjekojnë hemorroidet, arteriosklerozën, sklerozën dhe ndryshimet në kapilarët e trurit.

PËRBËRËSIT:

50 g të lules së kumakut (Calendula officinalis)

100 g kantarion të verdhë (Hypericum perforatum)

100 g shelg (lat. teucrium montanum)

100 g hith (Urtica dioica)

1 l raki të fortë, apo vodkë

Të gjithë këta përbërës i grini imtë dhe e mbushni një kavanoz, apo shishe.

Më pas ia qitni një litër raki, apo vodkë.

Tërë përbërja bimore duhet të jetë e zhytur në raki. Kjo përzierje duhet të qëndrojë 21 ditë, duke e përzier herë pas here.

Më pas përzierja kullohet dhe qitet uji në një shishe të qelqtë.

Në mëngjes dhe në mbrëmje duhen pirë 1-2 lugë të plota të gjellës, për një periudhë më të gjatë.

Përmirësimin e qarkullimit do ta hetoni pas 1-2 javësh nga fillimi i përdorimit.